dinsdag 2 september 2014

Eline De Munck opent het nieuwe seizoen van 'De Keuken van Sofie'

 
Eline De Munck opent het nieuwe seizoen van 'De Keuken van Sofie'

'De Keuken van Sofie' opent vanaf maandag 25 augustus 2014 opnieuw elke weekdag omstreeks 18.00 uur de deuren om de vooravond bij VTM gezellig op gang te trekken.

Er is een plaats gereserveerd voor de kijker die weer heel wat kooktips kan vergaren van Sofie, maar ook haar bekende vrienden zijn weer welkom om samen met Sofie te kokkerellen.

Sofie kookt samen met Eline De Munck
De eerste gast die zich achter het kookfornuis waagt, is de energieke sexy spring-in-'t-veld Eline De Munck. Een week lang komt ze bewijzen dat ze naast talent voor presenteren bij JIM, acteren en zingen ook over een – weliswaar zeer bescheiden - kooktalent beschikt.

Eline De Munck: 'Oké, ik geef toe, ik ben niet echt een keukenprinses. Maar ik heb de microbe toch wel een beetje te pakken gekregen tijdens de opnames van 'De Keuken van Sofie'. Het was super om samen met Sofie te koken. Ze heeft me zelfs geleerd hoe een perfecte, overheerlijke chocolademousse te maken, echt een topkokkin!'

Op maandag brengt Sofie haar gast terug naar de keuken uit grootmoeders tijd. De allereerste souschef van Sofie wordt nostalgisch van frikadellen met peren en nieuwe patatjes. Op maandag 25 augustus tracht Sofie het gerecht voor Eline De Munck na te maken zoals vroeger, toen ze deze 'gouwe ouwe' at op zondag na het ravotten bij de scouts.

Op dinsdag gaat Sofie de uitdaging aan met de smaakpapillen van haar gast door te werken met ingrediënten die ze liever mijdt. Eline staat open voor de meest extreme culinaire ervaringen, van klaargemaakte ingewanden tot gegrilde insecten. Waar ze verwonderlijk wel van gruwt, zijn koteletten.

Op dinsdag 26 augustus hoopt Sofie dat Eline De Munck de kotelet met een Oosterse twist in haar lijstje van 'Not' naar 'Hot' zal verplaatsen.

Op woensdag 27 augustus maakt Eline De Munck samen met Sofie haar lievelingsgerecht klaar. Volgens deblonde presentatrice gaat er niets boven een fris en gezond slaatje. Sofie combineert een mengeling van diverse slasoorten met de frisheid van daikon of witte rammenas. Ze bereidt die met een heerlijk gebakken zalm en werkt af met een sesamkorst en wasabimayonaise. Voor Eline is het resultaat een reden om volledig uit haar culinair dak te gaan.

Op donderdag 28 augustus gaan de dames de exotische toer op. Als tiener ging Eline De Munck vaak in bikini en badpak op reis met haar ouders naar Italië, waar ook haar favoriete culinaire reisherinnering ligt: een pasta in papillot. De versie van Sofie, met zelfgemaakte pesto en fijne pancetta, brengt Eline niet alleen terug naar Italië, maar doet haar ook beseffen dat ze onlangs de verjaardag van haar mama vergat. Om het goed te maken, belooft ze Sofie plechtig dit gerecht ook eens voor haar mama te bereiden.

Vrijdag blijft naar goede gewoonte de dag van de zoete zonde in 'De Keuken van Sofie'. Eline De Munck maakt van de gelegenheid gebruik om uit de biecht te klappen en praat voor het eerst over haar acute verslaving aan chocolade. Afkicken is op vrijdag 29 augustus echter niet aan de orde want Sofie verklapt haar geheim van een perfecte chocolademousse, afgewerkt met goudbruin gebakken abrikozen en knapperige amandel frosties. De afwerking met rum en slagroom maken er een onvergetelijk genotsmoment van waar zelfs Eline De Munck even stil van wordt.

'De Keuken van Sofie', een hele week lang:

- Op maandag 25/08: Op grootmoeders wijze – Frikadellen met peren en nieuwe patatjes.
- Op dinsdag 26/08: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? – Zoetzure koteletten met verse ananas, appelsien en witte rijst.
- Op woensdag 27/08: Lievelingsgerecht - Slaatje van gebakken zalm met sesamkorst,  wasabimayonaise en edamame bonen.
- Op donderdag 28/08: Op reis - Pasta in papillot met pesto, look, tomaten en pancetta.
- Op vrijdag 29/08: Zoete zonde - Mousse van melkchocolade en mascarpone met gebakken abrikoos en amandel frosties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten