vrijdag 1 november 2013

Eline De Munck in 'Sing That Song'


Eline De Munck in 'Sing That Song'

Na een gesmaakte eerste aflevering nodigt Peter Van de Veire op zaterdag 14 september 2013 opnieuw heel wat muzikaal talent uit in 'Sing that Song op Eén'.

Pianist Hannes brengt zaterdag Robby Longo en Paulien Mathues mee en pianist Florejan zit op zijn beurt achter de piano met actrice, presentatrice en zangeres Eline De Munck en Stan Van Samang. Hannes, Florejan en hun teamgenoten worden zaterdag opnieuw begeleid door de uitstekende 'Sing that Song'-band onder begeleiding van Bert Gielen.

Eline De Munck drukte eerst nogal enthousiast af, maar liet de eer uiteindelijk toch aan Stan om het nummer Lovely day te brengen.

Eline: Crazy in love

Even leek de echte Beyoncé in de zaal toen Eline De Munck haar versie van Crazy in love bracht.

Stan en Eline: 1999

Robby en Paulien trokken helaas aan het kortste eind tijdens deze aflevering. Stan en Eline De Munck wisten de overwinning binnen te rijven en vierden dat met deze 1999.

Sing that song belooft een legendarische muzikale quizshow te worden.

In het programma gaan twee virtuoze pianisten elke week de strijd aan met elkaar. Florejan Verschueren en Hannes De Maeyer spelen de sterren van de hemel! In hun strijd krijgen ze elke week de hulp van bekend en verrassend nieuw zangtalent, zoals Eline De Munck. Het winnend team mag het finalelied zingen. Peter Van de Veire is de sympathieke quizleider.

Wie herkent als eerste de zin uit een onvergetelijke hit? Wie zet de zaal op zijn kop of ontroert Vlaanderen met een fantastisch gezongen ballad? Wie improviseert ter plekke een liedje in de aartsmoeilijke fotoronde? Kortom, welk team heeft de meeste noten op zijn zang?

De lijst van artiesten oogt nu al sexy en indrukwekkend met onder meer Christoff, Natalia, Eline De Munck, Brahim, De Romeo's, K3, Bert Verbeke, Bart Peeters en Paulien Mathues.

Voor Sing that song kan Peter Van de Veire rekenen op het gezelschap van twee uitstekende pianisten. Florejan Verschueren, een pianovirtuoos die van alle muzikale markten thuis is, en Hannes De Maeyer, een pianist met een passie voor filmmuziek.

Florejan en Hannes vechten elke week een hot muzikaal duel uit, samen met twee muzikale gasten naast zich. Alle antwoorden moeten gezongen worden en dat resulteert in zeer uiteenlopende en vaak ook verrassende performances.

De muzikale omkadering wordt verzorgd door een echte allstarband met enkele van de strafste muzikanten van ons land. Een paar noten, meer heeft de Sing that song-band niet nodig om naadloos in te pikken op de liedjes die de bekende gasten van Florejan en Hannes inzetten.

Florejan Verschueren (°1978) volgde zowel een klassieke opleiding als jazz en wereldmuziek. Het resultaat is een zeer brede muzikale kennis.

Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater.  Je hoorde hem ook al bij JackoBond, Jelle Cleymans, Cookies & Cream en Els De Schepper.
www.cookiesandcream.be

Hannes De Maeyer (°1986) leerde in de muziekschool piano spelen en drummen. Hannes raakte op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door filmmuziek en studeerde af als muziekproducer.

Hij was al aan de slag voor Oud België, Parade’s end, Schellebelle 1919 en Groenten uit Balen. Hij was ook de jongste winnaar ooit voor de compositiewedstrijd van het Filmfestival van Gent.

Sing that song zie je in het najaar op je scherm.

Sing That Song met Peter Van de Veire, nieuw op Eén

Met Sing that song maakt een van de meest legendarische muzikale quizshows van de Vlaamse televisiegeschiedenis, De notenclub, dit najaar zijn comeback op Eén, en dat in een totaal vernieuwd showconcept.

Vanaf zaterdag 7 september 2013 nemen Florejan Verschueren en Hannes De Maeyer het tegen elkaar op in een spannende muzikale strijd onder het goedkeurende oog van Peter Van de Veire.

In Sing that song spelen twee virtuoze pianisten, Florejan Verschueren en Hannes De Maeyer, elke week de sterren van de hemel. Samen met bekend en verrassend nieuw zangtalent duelleren ze in een spannende tweestrijd voor de eer. Het winnende team mag immers het finalelied zingen. Wie herkent als eerste de zin uit een onvergetelijke hit? Wie zet de zaal op zijn kop of ontroert Vlaanderen met een fantastisch gezongen ballad? Wie durft zich muzikaal helemaal bloot te geven op TV? Wie improviseert ter plekke een liedje in de aartsmoeilijke fotoronde? Kortom, welk team heeft de meeste noten op zijn zang?

DE ARTIESTEN

Peter Van de Veire is de sympathieke quizleider van Sing that song. Hij daagt de muzikale teams uit om op zoek te gaan naar de leukste songs van vroeger en nu. De lijst van artiesten die bevestigd hebben en zich dit najaar van hun beste kant laten zien, oogt nu al indrukwekkend. Brahim, Kris Wauters, Eva Deroovere, Paulien Mathues, Natalia, Bert Verbeke, K3, Bart Peeters, Christoff, Free Souffriau, Niels Destadsbader, Stan Van Samang, Gene Thomas, Eline De Munck, De Romeo’s, Jelle Cleymans, Barbara Dex, Sean Dhondt, Günther Neefs, Kato, Arne Vanhaecke, Glennis Grace, Mich Walschaerts van Kommil Foo, Kate Ryan, Xander de Buisonjé, Robby Longo, Sergio, Linda Mertens van Milk Inc., Udo en vele anderen laten in Sing that song zien wat ze in hun mars hebben.

Peter Van de Veire ziet het helemaal zitten:
Twee toppianisten, alleen maar de beste artiesten die zich dan ook nog eens voor honderd procent gooien, en een vers decor. Sing that song is het feestje waar je elke zaterdagavond wil bij zijn. Ik verslijt elke aflevering één paar schoenen want stilstaan lukt voor geen meter.
DE SPELRONDES

De zoektocht naar bekende songs van vroeger en nu is de rode draad door Sing that song. Aan de hand van verschillende opgaves puzzelen de teams met fragmenten van songteksten en improviseren ze met muziek. Verrassende performances en uitstekende songs staan daarbij centraal. Zo snel mogelijk de song herkennen, dat is de basis van elke spelronde in het programma.

Soms moeten de kandidaten snel zijn om te scoren, soms komt het er op aan om inventief te zijn. Maar alleen een song herkennen is niet voldoende, ze moeten hem ook kunnen brengen. Verder spelen ook de schermen een belangrijke rol. Daarop verschijnen ofwel zinnen uit bekende songs, of foto’s waar de teams mee aan de slag moeten.

Sing that song bestaat uit de volgende rondes:

HET INTROSPEL
De Sing that song-band speelt intro’s van bekende hits. Zodra iemand een nummer herkent, moet hij afdrukken op de piano en het nummer zingen. Is het juist, dan valt de band in. Is het fout, dan blijft het stil en gaat de beurt naar het andere team.

DE ZIN VAN 6
In deze ronde gaan de teams op zoek naar een zin van zes woorden uit een song. Op de schermen verschijnen de getallen één tot en met zes. Achter elk scherm zit een woord verborgen en die zes woorden vormen samen een zin uit een bekend nummer. Het team dat aan de beurt is, kiest een scherm. Zij moeten een nummer zingen waarin het woord dat op het scherm duidelijk voorkomt. Lukt dat, dan mogen ze opnieuw een scherm omdraaien; lukt het niet, dan mag het andere team een nieuw scherm kiezen en verder spelen. Zodra een team denkt te weten welke zin achter de schermen verborgen zit en de song ook kan zingen, hebben zij de ronde gewonnen. Het addertje: er zijn twee rode schermen. Wie een rood scherm kiest, moet de beurt aan het andere team laten.

HET FOTOSPEL
In deze ronde komen er geen woorden op de schermen maar foto’s, die samen de titel van een bekende hit vormen. De teams moeten telkens een nummer zingen dat bij de foto past. Als Peter dat goedkeurt, mag het team verder spelen. Als ze de verborgen hit weten te vinden, moeten ze die opnieuw zingen.

DE ZIN VAN 5
In deze ronde gaan de teams opnieuw op zoek naar een zin uit een bekende song, maar dan eentje van vijf woorden. Er zijn weer twee rode schermen, waardoor het team zijn beurt kan verliezen. En net zoals bij de zin van zes is het de bedoeling dat ze zo snel mogelijk de song zingen.

HET CRYPTOSPEL
De teams krijgen een cryptische omschrijving van een bekende hit. Als ze denken dat ze weten over welk nummer het gaat, drukken ze af op de piano en zingen ze het nummer.

DE WINNAAR
Wat is de inzet van de avond? De teams strijden niet alleen om de eer; het team met de meeste punten mag op het einde een zelf gekozen overwinningssong zingen, een nummer dat op hen op het lijf geschreven is. Het is de kers op de taart.
Sing that song: op zaterdag om 20.40 u. vanaf 7 september op Eén.


Sing that song is een televisieprogramma dat uitgezonden wordt op de Vlaamse televisieomroep Eén.

Het programma wordt gepresenteerd door Peter Van de Veire. In Sing that song spelen twee teams een muzikaal spel tegen elkaar. Elk team bestaat telkens uit twee bekende of minder bekende, voor de gelegenheid gekoppelde vocale artiesten (uitzonderijk echter bestaande trio's) en een pianist die zijn naam aan het team geeft. De vaste pianisten zijn Florejan Verschueren en Hannes De Maeyer.

Elke ronde moet er een zin uit een lied worden geraden. De deelnemers mogen telkens een bord omdraaien waar ofwel een woord van de zin op staat of een tekening. Indien dit een blauw scherm is moet het team een lied zingen waarin dat woord voorkomt. Indien het een rood scherm is gaat de beurt over naar de tegenpartij.

Sing that song is bijna identiek aan het format van De Notenclub, dat vanaf 1998 op TV1 werd uitgezonden. De Notenclub was op zijn beurt gebaseerd op het Ierse televisieprogramma The Lyrics Board.

Afleveringen
Uitzending     Team Florejan     Team Hannes     Winnaars     Kijkcijfers     Marktaandeel
7 september 2013     Free Souffriau & Mich Walschaerts (Kommil Foo)     Jana De Valck & Niels Destadsbader     Team Florejan     500.683     26,09%
14 september 2013    Eline De Munck & Stan Van Samang     Robby Longo & Paulien Mathues     Team Florejan     524.553     27,81%
21 september 2013     Eva De Roovere & Bert Verbeke     Brahim & Silke Mastbooms     Team Florejan     562.186     27,29%
28 september 2013     K3     De Romeo's     Team Hannes     517.787     24,60%
5 oktober 2013     Pieter Schrevens & JackoBond     Kris Wauters & Kate Ryan     Team Hannes     487.210     21,22%
12 oktober 2013     Sergio & Linda Mertens     Udo & Lauren Anny J     Team Hannes     498.742     22,58%
19 oktober 2013     Barbara Dex & Jelle Cleymans     Sean Dhondt & Matthijs Vanstaen     Team Florejan     434.111     22,76%
26 oktober 2013     Gene Thomas & Glennis Grace     Kathleen Aerts & Christoff     Team Florejan      
2 november 2013     Born Crain & Els de Schepper     Natalia & Steve Kashala

Geen opmerkingen:

Een reactie posten