woensdag 10 december 2014

Eline De Munck nieuwe presentatrice 'So You Think You Can Dance'

 
Eline De Munck nieuwe presentatrice 'So You Think You Can Dance'

Liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar aankomend voorjaar is het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' te zien bij RTL 5. De zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen verhuist voor het eerst naar het voorjaar, maar dat is niet het enige wat verandert.

De audities worden nog strenger, presentatrice Eline De Munck vervangt An Lemmens tijdens de audities en de bootcamp én het programma verwelkomt nieuw jurylid Min Hee Bervoets.

Tijdens de audities van komend seizoen proberen de dansers direct een ticket te bemachtigen voor de buitenlandse bootcamp. Een klein aantal zal daarin slagen, want de lat ligt ook dit seizoen weer erg hoog. Een aantal dansers die wel potentieel heeft, maar waar de jury nog niet helemaal van overtuigd is, gaat door naar de final auditions. Daar wordt duidelijk welke dansers het verdienen om mee te gaan op bootcamp in het buitenland, samen met de gelukkigen die rechtstreeks door mochten.

Dit jaar plaatsen niet 18, maar de 20 beste dansers van de bootcamp zich voor de liveshows, waarin de jury samen met de kijker op zoek gaat naar de meest favoriete danser van de Lage Landen van 2015.

Nieuw jurylid
Naast de vertrouwde juryleden Dan Karaty, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman neemt komend seizoen ook Min Hee Bervoets plaats in de jury. Min Hee is een autoriteit in de moderne dans. Zij werkte eerder als choreografe al mee aan de dansprogramma's 'So You Think You Can Dance' en 'The Ultimate Dance Battle' en in het najaar van 2014 nam ze plaats in de jury van het Vlaamse programma 'Dansdate'. Daar werd duidelijk dat Min Hee de lat bijzonder hoog legt voor de kandidaten. Vele dansers brengen een hiphopauditie, maar ook modern is een populaire stijl die almaar vaker wordt gekozen door deelnemende dansers. Haar professionele achtergrond komt dan ook goed van pas bij de jury.

Min Hee Bervoets: 'Ik ben een grote liefhebber van dansprogramma's. Ze vormen een echte springplank voor potentieel danstalent, dat ik met veel plezier vanaf de eerste rij wil ontdekken. Al acht jaar jureer ik in de professionele danswereld, bij wedstrijden en in dansscholen. Als jurylid bij 'Dansdate' heb ik het gevoel van jureren helemaal te pakken gekregen en ik ben dus heel enthousiast met mijn plek in de jury van 'So You Think You Can Dance'.'

Nieuw gezicht audities en bootcamp
Presentator Dennis Weening presenteert dit seizoen van 'So You Think You Can Dance' niet alleen met An Lemmens, maar ook met Eline De Munck. Zij heeft de eer om An Lemmens vanwege zwangerschapsverlof te vervangen tijdens de audities en de bootcamp. Vanaf de liveshows is An weer te zien aan de zijde van Dennis.

'So You Think You Can Dance' met Eline De Munck, aankomend voorjaar 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten